Megnyitottuk!

Na, ez az év is jól kezdődik! Az elmúlt napokban kiderült, hogy a különböző vituális terekben és valós fejekben három különböző időpont is kering a tanévnyitót illetően… Egyben azért mindannyian biztosak voltunk: a tanévet MA kell megnyitni, a nap bármely órájára is essék az ünnepélyes aktus. Menteni kell a menthetőt, nehogy már valaki is lemaradjon a dologról! Na, így történt, hogy ma három tanévnyitót tartottam, amiről Facebookon értesítettem is az elérhetőket:

… Szóval holnap háromszor nyitom meg a tanévet, hogy egyszer megnyíljon. Kilenckor, fél tízkor és tízkor. Minden alkalommal kívánságteljesítő cédulákat osztogatok. És aki mindhárom eseményen részt vesz, annak lehet három kívánsága a következő tanévet illetően… 

És lőn. Mindhárom eseményre szép számmal gyűltek össze a diákjaink – ki-ki ahogy tudta a kezdési időpontot. Volt zene, performansz és amit akartok.

És igen, az ominózus kalapban összegyűltek a kívánságok. Diákjaink lelkesek voltak, hiszen felelős ígéretet kaptak, miszerint valamennyit teljesítem! Komolyan vették, hogy mindent (is) tudok. És valóban. Ezekből a kívánságokból van, amit gyakorlatilag azonnal teljesítettem, néhányra még várni kell egy kicsit. De mindet számon tartom! Íme egy kis gyűjtemény ezekből:

Szeretnék két szabad napot – Kívánságod máris teljesült. A két szabad nap a SZOMBAT és a VASÁRNAP!

Legyen egy kicsit rövidebb az év – Egy szavadba kerül. 2019 csupán 365 napos, ám sajna 2020 szökőév lesz, amikor a február az általános 28 helyett 29 napos lesz. Intézkedtem, hogy  ez szombatra essen, így legalább egy nappal több pihenés jut nektek (lásd a fenti kívánságot)

Többen hedonisztikus igényekkel léptetek fel: Csokit akarok! Korlátlan mennyiségű kávét és benzint! Golden Virginia dohányt! Természetesen minden, sőt, több minden a  rendelkezésetekre áll. Mivel szerencsére nem mondtátok, hogy mindezt hol és milyen térítés ellenében kívánjátok, hát a félreértések elkerülése érdekében jelzem, hogy amennyiben a csoki-és kávéautomatánk is kevés volna, a megfelelő boltokban juttok a továbbiakhoz.

A tanulmányi igényeket vettem, tanév közben visszatérünk ezekre, azonban a jó társaság, új emberek iránti igények máris kielégíttettek. Ennél jobb társaságot az ember kívánni sem tud magának. Aki azt kívánta, hogy szeretne 2 jó csaj között ülni és… (szerencsére olvashatatlan), annak a számára engedélyezem, hogy az osztályteremben három széket helyezzen el az asztal mögött, ezzel létrehozva az ideális feltételeket ahhoz, hogy két jó csaj között tudjon ülni. Mivel nem írta alá, így nem tudom, melyik tanteremben kellene ezt megvalósítani, ezért bízom rá a dolgot. A Nemzetközi Kacsanapot JJ és Niki nevében, látatlanban is megígérem, természetesen párolt káposztával.

Amit sajnos nem ígérhetek biztosra: Bukjon a … (egy párt neve) a helyhatósági választásokon. Léccilécci!, cserébe viszont a saját pacsit szeretnék Marival! kérés minden áldott nap megvalósítható. Találkozzunk holnap is!

DSC_0160

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s