… a Duna-parton mit keresek? 1.

Az első Sziget-kör. Gyönyörűen süt a nap, mégis a szökőkútról Rishikesh kivilágított látványossága jut eszembe. Pedig a mienk nagyobb.

És a folyók! A Ganga misztikus alkonyi fénye és a Duna vidám reggeli nyújtózkodása!

Nem csoda, hogy a közönség is más. A programjuk sem ugyanaz. Az ünneplőbe öltözött fiúk az esti pudzsa részleteit beszélhetik meg,  a csónakházból a stégre cipekedők meg a vízreszállás izgalmában égnek.

Én meg futok, mint annyian ezen a szép napon. Nemrég még más úton jártam, ugyancsak nem egyedül. A futók és a zarándokok… csak előre, ha időnként el is akad a lélegzet, ki is fogy a szusz.

Egész jól bírom. Persze, ezen a magasságon ne panaszkodjon az ember: fürdünk az oxigénben. Legutóbb nehezebben szedtem a levegőt, de volt is rá okom. A szelfi odafenn a dokumentáció kedvéért készült, idelenn meg az összehasonlítás végett. Látszik, hogy egyiket sem címlapra szántam.

Most is csak azért mutogatom, hogy szemléltessem: fent is, lent is csak ugyanaz van. Az ember mindenhová magával viszi önmagát. Kénytelen vele.

Akkor meg mit futkosunk?

Ma délután néhány barátomnak mesélek majd az útról, amit megjártam. Azt hiszem, a szigeti futópályáról is ejtek majd néhány szót. Hogy az is jó. Mert akárhol is megkérdezheted magadtól:

EMBER, HÁT HOVA ROHANSZ?

Advertisements

2 thoughts on “… a Duna-parton mit keresek? 1.

  1. Remekbe szabott és élvezetes volt az élménybeszámolód Mari, hálásan köszönöm az utazást! Élveztem az elbeszélő stílusodat, hisz úgy érezhettem, mintha magam is ott volnék… Hari Om, Mukthi

    1. Köszönöm szépen. Örülök, ha örömet szereztem vele. S még nincs vége, hamarosan folytatom Indiát is India itt él a szívemben, de Budapest most előtérben, a mindennapjaimban. Mesélek hát mindkettőről.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s